CSM Olimpia Satu Mare remiză cu SCM Zalău

Echipa de fotbal de la Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare a terminat sezonul regular al campionatului Ligii a 3-a acasă, cu o remiză în fața liderului SCM Zalău,. Echipa noastră a terminat cu un total de 33 de puncte din cele 18 etape disputate.

În meciul de sâmbătă băieții noștri au avut o primă repriză slabă, greşind mult la construcție, cu doar două şuturi pe spațiul porții, ambele apărate fără problemă de goalkeeperul sătmărean al zălăuanilor, Bogdan Miron.

Oaspeții au fost mai periculoși în atac. Iar golul a venit din specialitatea casei… fazele fixe. După cornerul executat de Ovidiu Meșter, mingea l-a găsit demarcat în mijlocul careului nostru pe Kun Viktor, care a marcat fără probleme cu capul și fără replică din partea portarului Darius Moldovan (0–1).

La pauză Cosmin Iuhas a schimbat inspirat, şi i-a introdus pe Moussa Samake şi Zsiga Ervin – ambii revenind în teren după o pauză lungă cauzată de unele intervenții chirurgicale. Cu cei doi în teren, jocul CSM Olimpiei s-a îmbunătățit simțitor iar ocaziile au început să curgă spre poarta lui Miron.

Golul egalizator a venit în minutul 70, după o centrare din lovitură liberă al lui Zsiga, Samake a reluat cu capul, imparabil, în plasa porții zălăuane.

Pe final, oaspeții au rămas în zece, după ce arbitrul Raul Sebastian Bădărău a arătat direct cartonaşul roşu zălăuanului Andrei Bobaru pentru fault la marginea careului în postură de ultim apărător asupra lui Samake.

Iuhas a riscat, şi l-a scos pe fundaşul Florin Mureşan pentru a întării linia ofensivă prin introducerea lui Gueye Mansour, însă tabela a rămas neschimbată până la ultimul fluier al arbitrului din Hunedoara.

Aşadar, CSM Olimpia va începe săptămâna viitoare al doilea sezon consecutiv în play-off-ul campionatului, vineri de la ora 15 având primul meci acasă împotriva ocupanta locului 3, Crişul Sântandrei.

Declarația antrenorului Cosmin Iuhas

„Cred, că după aspectul reprizei a doua, și după atitudinea, pe care am avut-o, meritam să câștigăm. Am luat un gol după o greșeală, la o fază fixă. Vreau să îmi felicit băieții. Un asemnea meci se poate câștiga cu sacrificiu. Schimbările  pe care le-am făcut au adus un plus și de calitate și viteză.

În prima parte a campionatului probabil puteam face mult mai multe. A fost accea perioadă cu cinci remize și o înfrângere în care cred că dacă puteam să gestionăm mai bine, veneam cu mai multe puncte. Dar sunt mulțumit. Mulțumesc celor care-mi sunt alături și m-au sprijinit, atât conducerii administrative, cât și staffului și băieților pentru a duce echipa acolo unde-i este locul.

Urmează acum o competiție nouă. Sunt nouă finale pe care trebuie să le gestionăm foarte bine. Cred că avem această capacitate și lotul pregătit pentru a putea să terminăm campionatul în primele două, ca după aceea să răsplătim conducerea și suporterii cu un baraj.”

LIGA 3, SERIA 10, SEZON REGULAR, ULTIMA ETAPĂ

CSM Olimpia Satu Mare – SCM Zalău 1–1 (0–1)

Marcatori: Moussa Samake ’69, respectiv Kun Viktor ’27

Eliminat: Andrei Boraru ’82 (SCM Zalău)

CSM Olimpia: Denis Moldovan – Paul Copaci (’46, Zsiga Ervin), Tudor Lucaci, Alin Burdeț, Florin Mureșan (’85, Gueye Mansour), Emanuel Negru (’46, Moussa Samake), Răzvan Prodan, Andrei Zbona (’46, Denis Lazăr), Viorel Chinde, Alin Ferenți (’61, Pop Nándor), Cosmin Zamfir.

Antrenor: Cosmin Iuhas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.