Elevi de clasa a IX-a în vizită la secția de Colecții Speciale de la Bibliotecă


Azi, 22 martie 2024, Biblioteca Judeţeană Satu Mare a fost vizitată de elevii clasei a IX-a, profil Filologie, de la Liceul Teoretic „George Pop de Băseşti” Satu Mare. Elevii au fost însoţiţi de diriginta lor, prof. Bianca Mladin, care a ţinut să-i familiarizeze cu atmosfera din instituţia sătmăreană a cărţii.
Într-o atmosferă caldă, elevii au pătruns întâi în sanctuarul cărţilor vechi de la Colecţiile speciale, unde tainele acestora le-au fost descoperite de dr. Marta Cordea.
În continuare, venind mai aproape de zilele noastre, dr. Viorel Câmpean le-a prezentat oaspeţilor aspecte din bio-bibliografia lui Nae Antonescu, cărturarul de la Terebeşti, în incinta Atelierului Memorial, care îi poartă numele.
Apoi pledoaria pentru carte și citit a continuat la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, unde elevii au aflat despre condiţiile de înscriere la Biblioteca Judeţeană Satu Mare. Bibliotecarii Liliana Costea, Róbert Jáger, Rodica Toduţ şi Mircea Pîrlea le-au prezentat facilităţile şi oportunităţile de care beneficiază utilizatorii sălii de lectură şi ai celorlalte secţii ale bibliotecii.
Mulţi dintre elevi, aflând că informaţii referitoare la unele dintre pasiunile lor se regăsesc în fondurile bibliotecii, s-au hotărât să devină prieteni pe loc, fiindu-le întocmite permise de utilizatori. S-au reîntors la şcoală, bucuroşi de prima întâlnire cu biblioteca, şi cu speranţa că vor reveni curând printre rafturile cu cărţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.