DSVSA anunță retragerea unui produs din magazinele LIDL

Eveniment Lidl Romania cu Helmuth Duckadam la Timisoara

Lidl a anunțat retragerea de pe piață a smoothie-ului „Solevita Smoothie Red Genius, 250 ml” după ce s-a identificat o contaminare cu patulină într-un ingredient. Producătorul, Molkerei Gropper GmbH & Co. KG, a luat această decizie ca măsură de precauție, urmare a avertismentului emis de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare. Patulina, o micotoxină periculoasă care poate cauza efecte negative asupra sănătății, precum greață, vărsături și indigestie, a fost descoperită în sucul de aronia, folosit în fabricarea acestui smoothie.

Lidl România a răspuns prompt prin retragerea produsului din toate magazinele sale.

Consumatorii sunt îndemnați să evite consumul produsului, indiferent de data expirării, și pot returna orice smoothie „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” cu data de expirare 12.03.2024 la orice sucursală Lidl pentru a primi înapoi contravaloarea acestuia, fără a fi necesar bonul fiscal.

Este esențial de reținut că doar acest specific sortiment este subiectul rechemării, iar alte produse ale Molkerei Gropper GmbH & Co. KG disponibile la Lidl România nu sunt afectate de această problemă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.