Licitația pentru drumul expres Satu Mare – Oar a fost suspendată

Joi, 14 martie 2024, CNAIR a anunțat suspendarea licitației pentru construcția segmentului de Drum Expres Satu Mare-Oar-Frontieră cu Ungaria. Această decizie a fost luată ca răspuns la cererile de clarificări în legătură cu caietul de sarcini venite din partea companiilor constructori, conform informațiilor oferite de economica.net. Procesul licitatoriu pentru acest proiect de infrastructură, care prevede realizarea unui drum expres de 11 km, fusese inițiat pe 29 ianuarie 2024, cu termen limită pentru depunerea ofertelor fixat inițial pentru ziua de 14 martie.

Contractul, care se derulează sub forma unui acord FIDIC roșu (ce implică direct execuția), are o perioadă estimată de realizare de doi ani și o valoare estimată între 738 și 832 milioane lei. Finanțarea este asigurată în proporție de 40% prin Programul Transport.

Segmentul de drum, denumit “Someș Expres”, va avea o lungime de aproximativ 11 km și va include două benzi de circulație pe fiecare direcție. Planurile includ, de asemenea, construirea a două noduri rutiere, două parcări (câte una pe fiecare parte a drumului) și un Centru de Întreținere și Control. Perioada de execuție prevăzută pentru finalizarea lucrărilor este de 24 de luni, după cum a menționat Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Proiectul, pentru care studiul de fezabilitate și proiectul tehnic au fost elaborate de către compania Search (contractul fiind semnat în vara anului 2020), și-a primit aprobarea indicatorilor tehnico-economici în noiembrie 2022. Valoarea ofertei va conta pentru 70% din scorul total al evaluării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.