Preotul de pe Botizului trimis în judecată. Este acuzat de agresiune sexuală

 


Preotul din Satu Mare, acuzat de abuz sexual asupra a doi minori, a fost trimis in judecată, conform clujust.ro. Aflat în arest preventiv, presupusele fapte s-ar fi petrecut în Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiul Satu Mare în 2023 și 2024, implicând atingeri în zona intimă a victimelor.

,,[…] s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală […] (persoana vătămată B.M.), agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor […] (persoana vătămată D.M.V). 

În fapt s-a reținut faptul că inculpatul S.A.D., aflându-se în Biserica Sfinții Apostoli Pentru și Pavel din municipiul Satu Mare, situată pe str. Botizului, nr. 21, în calitate de preot al bisericii, în data de 23.01.2024, între orele 17.30 – 18.30, l-a agresat sexual pe minorul D.M.V., iar în cursul lunii mai a anului 2023 l-a agresta sexual pe minorul B.M. Agresiunea sexuală comisă asupra celor doi minori a presupus atingeri în zona intimă. Prin actul de sesizare al instanței, procurorul de caz a solicitat menținerea măsurii preventive a arestului’‘.

Preotul Augustin S. a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în data de marți, 13 februarie. În context, Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a emis un comunicat, anunțând suspendarea sa din funcție. În legătură cu acuzația, avocatul preotului, Răzvan Doseanu, a explicat că aceasta se referă la o anumită atingere peste haine: “Acuzația vizează efectiv o anumită atingere, într-o anumită zonă, peste haine”, a declarat avocatul pentru Pro TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.