Satu Mare, reprezentat la Conferința Națională a Liceelor Pedagogice

Cluj-Napoca este, în aceste zile, gazda Conferinței Naționale a Liceelor Pedagogice din România, un eveniment major organizat sub egida Asociației Liceelor Pedagogice din România (ANCLP) și a Centrului „Step by Step”. Evenimentul se bucură de parteneriatul solid al Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar Județean Cluj, precum și al Colegiului Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, reflectând un efort comun pentru avansarea educației preuniversitare pedagogice.

Conferința și-a propus să pună în lumina reflectoarelor rolul crucial al învățământului preuniversitar pedagogic în formarea viitorilor dascăli, în special în contextul noilor specializări și al cooperării intensificate cu facultățile de profil din întreaga țară. Agenda densă a evenimentului a inclus prezentări și dezbateri pe teme de actualitate, precum paradigmele schimbării în educație, competențele esențiale pentru formarea absolvenților, importanța educației bazate pe dovezi și provocările contemporane, precum fenomenul de stagnare a efectului Flynn.

La eveniment au luat parte directori și reprezentanți ai cadrelor didactice din peste 50 de licee și colegii pedagogice din întreaga țară, alături de inspectori școlari. Dintre participanți, Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare s-a distins prin delegația formată din director Alina Dragoș, coordonatorul de practică pedagogică Antonella Porumbăcean și profesorul metodist Luminița Matyas.

Conferința a avut onoarea de a-i avea ca invitați pe personalități marcante ale vieții academice și educaționale din România, printre care Acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, Prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Carmen Lică, director executiv al Centrului Step by Step, și Prof. Marinela Marc, inspector școlar general la ISJ Cluj.

Prezența și contribuția Colegiului Național „Ioan Slavici” la acest important forum național subliniază angajamentul instituției pentru promovarea tradiției și profesionalismului în domeniul pedagogic. Participarea sa la conferință consolidează imaginea colegiului ca un pilon al educației pedagogice în regiunea Satu Mare, reconfirmând importanța și valoarea profilului pedagogic în peisajul educațional românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.