Simpozion Național de Educație la Instituția Prefectului Satu Mare

Astăzi, 23 februarie 2024, începând cu ora 12.00, în Sala Mare de Ședințe a Instituției Prefectului a avut loc Simpozionul național „SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ, PRODUS AL UNUI SISTEM NAȚIONAL DE ÎNVĂȚĂMÂNT PERFECTIBIL”.

Au fost invitați, prof.univ.dr.Daniel David- rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, dr.Cristian Tallian-medic primar psihiatrie pediatrică, pr.dr.Marius Taloș-teolog, scriitor, traducător și conf.univ.dr.Mircea Teodoru-Universitatea de Vest Vasile Goldiș.

Prefectul Radu Roca , în calitate de gazdă a transmis invitaților mesajul Instituției Prefectului.

”Mă bucur că sunt azi alături de dumneavoastră la un eveniment de importanță națională dedicat educației . Instituția Prefectului a fost mereu deschisă și a colaborat excelent cu Inspectoratul Școlar Județean iar împreună am căutat mereu soluții la provocarile ce apar zilnic în sistemul de învățământ din Satu Mare. Mă refer aici și la provocările legate de consumul și traficul de droguri, absenteism . Am avut mereu întâlniri atât cu cadrele didactice , cu elevii , prin intermediul Consiliului județean al elevilor și cu părinții și cu toții au avut de pus o grămadă de întrebări la care a fost greu de găsit un răspuns. Sperăm ca astăzi împreună cu specialiștii invitați la acest simpozion să putem găsi soluții pentru a face din sistemul de învățământ unul atractiv . Unul care să producă valori, oameni adevărați și să nu ne mai plângem că avem în jurul nostru generații de analfabeți funcționali. Poate găsiți soluții de a i face pe elevi să meargă cu drag la școală la întâlnirea cu dascălii…să-i faceți pe profesori să-și iubească cu adevărat elevii iar pe părinți să- i faceți să înțeleagă că și copii lor au nevoie de copilărie…Nu doar de un program ce-i transformă de roboți…Altfel pe viitor vom avea o societate exact așa cum o producem acum prin copii noștri.”

Printre temele de discuție abordate în cadrul simpozionului au fost: Tehnologia – amic și inamic; Dependențele la copii și la tineri; Drogurile, o dependență generată de traume netratate; Limitările unei evaluări obiective în sistemul național de învățământ românesc: evaluare formativă, autoevaluare, tehnologie pentru evaluare; Părinții – factor decisiv în eliberarea de dependențele propriilor copii; Arta – mijloc eficient prin care depășim limitele tehnologiei, ne cunoaștem propria personalitate și descoperim sensul vieții; Școala este un mijloc și un scop în sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.