SURSE: PSD și PNL s-au înțeles pe comasarea alegerilor și vor candida pe liste comune

Ședința prevăzută pentru duminică a coaliției guvernamentale a fost amânată, dar discuții între Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au avut loc telefonic, rezultând un acord preliminar privind organizarea comună și prezentarea de candidați unitari la alegerile din 2024.

Surse din cadrul PNL dezvăluie că Ciolacu și Ciucă au convenit asupra unificării alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European, și, de asemenea, a alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare.

Deși liderii coaliției nu s-au întâlnit personal, PSD și PNL au organizat întâlniri separate pentru a examina detaliile tehnice ale unificării proceselor electorale. Discuțiile se concentrează pe strategia de a avea candidați comuni la alegerile europarlamentare, dar sunt în evaluare și alte posibilități, inclusiv prezentarea unui candidat unic la prezidențiale.

Reprezentanți ai PSD au confirmat negocierile, subliniind că într-o ședință programată miercuri se vor clarifica și finaliza detalii importante, inclusiv cele legate de candidaturi și ajustări tehnice necesare. În trecut, o alianță similară între PSD și PNL a existat sub egida USL, care însă s-a desființat înaintea alegerilor prezidențiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.