Echipa B-Robo din Satu Mare triumfă la concursul de robotică First Tech Challenge

În perioada 9-11 februarie 2024, orașul Cluj-Napoca a fost gazda celei de-a doua Regionale a prestigioasei competiții de robotică First Tech Challenge, eveniment care a adunat la start aproximativ 40 de echipe de elevi pasionați de domeniile știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM) din întreaga regiune. Acest concurs, recunoscut oficial de Ministerul Educației, și-a propus să stimuleze interesul tinerilor liceeni pentru educația STEM.

Printre participanți s-a numărat și echipa B-Robo, compusă din elevi talentați de la cinci licee sătmărene: Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Doamna Stanca”, Colegiul Național „Ioan Slavici”, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” și Liceul Tehnologic „Ion I. C. Brătianu”. Sub îndrumarea profesorilor Jurge Horea și Jurge Raluca, precum și a inginerului Voica Vlad, tinerii și-au demonstrat măiestria în robotică, obținând două distincții de prestigiu: INSPIRE AWARD – locul I și WINNING ALLIANCE FIRST PICK.

Premiul INSPIRE AWARD este acordat echipei care exemplifică în cea mai bună măsură spiritul și valorile programului FIRST Tech Challenge, reprezentând un model de urmat în cadrul comunității FIRST. Echipa B-Robo a reușit să se distingă prin creativitatea, inovația și funcționalitatea robotului său, cucerind juriul și publicul prin performanțele obținute pe terenul de joc.

Victoria de la Cluj-Napoca nu doar că le aduce recunoaștere pe plan național tinerilor sătmăreni, dar le deschide și calea spre etapa națională a competiției, ce se va desfășura în luna martie la Iași. Succesul echipei B-Robo este un testament al pasiunii și dedicării acestora pentru domeniul robotică, promițând performanțe remarcabile și în competițiile viitoare.

Felicitări echipei B-Robo și mentorilor săi pentru acest succes remarcabil! Sătmărenii privesc cu mândrie și optimism spre viitoarele provocări ale tinerilor lor talente în arena internațională a robotică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.