Una dintre cele mai cunoscute insule din lume introduce taxa pe vizitare

Începând de miercuri, Bali, cunoscută drept “Insula Zeilor”, introduce o nouă taxă pentru vizitatorii săi, în efortul de a păstra frumusețea și cultura insulei. Autoritățile indoneziene au stabilit o taxă de conservare de 150.000 de rupii (aproximativ 10 dolari sau 9 euro), conform declarațiilor pentru AFP, citate de Agerpres.

Acest paradis tropical, renumit pentru plajele sale cu nisip fin și peisajele vulcanice, atrage anual milioane de turiști din întreaga lume. Introducerea taxei vizează consolidarea bugetului insulei pentru a contracara impactul negativ al turismului masiv.

Guvernatorul interimar al Bali, Sang Made Mahendra Jaya, a subliniat într-o ceremonie recentă că scopul taxei este de a proteja atât cultura unică a insulei, cât și mediul natural. Taxa, care nu se aplică vizitatorilor indonezieni, trebuie achitată online prin portalul “Love Bali” de către turiștii străini veniți din afara Indoneziei sau din alte regiuni ale țării.

Această măsură vine ca răspuns la nevoia de a reduce aglomerația la sosire și de a îmbunătăți experiența vizitatorilor, în contextul în care aproape 4.8 milioane de turiști au vizitat insula între ianuarie și noiembrie anul trecut. După dificultățile întâmpinate în timpul pandemiei de COVID-19, Bali se străduiește să își revină, abordând în același timp comportamentele necorespunzătoare ale unor turiști, inclusiv incidentele în care vizitatori străini au ofensat comunitatea locală prin acțiuni nepotrivite în locuri sacre.

Guvernul local a luat și măsuri educative, publicând un ghid pentru turiști care explică normele de comportament respectuos necesare în timpul vizitei pe insulă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.