Percheziții în Satu Mare: Hackeri acuzați de furturi din conturi bancare prin telefoane

Pe 12 februarie, într-o operațiune coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Neamț au desfășurat patru percheziții domiciliare în Cluj și Satu Mare. Această acțiune face parte dintr-un dosar de investigație privind acuzații de acces ilegal la sisteme informatice și fraude financiare.

Investigațiile au scos la iveală că, din iunie 2023, un tânăr de 23 de ani din Maramureș ar fi pus la punct o metodă de fraudare a sistemelor bancare. Acesta ar fi accesat ilegal conturi bancare ale unor persoane ce posedau abonamente de telefonie mobilă, redirecționând apelurile către numere sub controlul său pentru a transfera fonduri din conturile victimelor către complici. Ulterior, banii erau convertiți în criptomonede și transferați în portofele virtuale, apoi în alte conturi bancare.

Perchezițiile au dus la descoperirea unor dispozitive electronice relevante pentru caz (telefoane mobile, calculatoare, modemuri, routere), cartele SIM, carduri bancare și documente ce atestă tranzacții financiare suspecte.

În urma interogatoriilor la sediul poliției, tânărul de 23 de ani și alți trei complici, cu vârste între 33 și 42 de ani, provenind din județele Satu Mare și Sălaj, au fost reținuți pentru 24 de ore sub suspiciunea de acces ilegal la sisteme informatice și fraudă financiară, printre alte infracțiuni.

Acțiunea a beneficiat de expertiza Direcțiilor de Operațiuni Speciale, Analiză a Informațiilor și Combatere a Criminalității Organizate din Poliția Română și de suportul inspectoratelor de poliție din Cluj, Sălaj și Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.