WhatsApp pregătește câteva schimbări majore

WhatsApp se va deschide spre noi orizonturi, adaptându-se la cerințele europene pentru piața digitală. În curând, aproximativ o lună, va fi posibil să trimiți mesaje către utilizatorii altor aplicații de chat. Dick Brouwer, unul dintre inginerii șefi la WhatsApp, a împărtășit că echipa este deja pregătită pentru această schimbare, potrivit News.ro.

O provocare care mai trebuie depășită este aceea de a menține mesajele criptate, chiar și atunci când acestea sunt trimise între diferite aplicații. Dar Brouwer este optimist că vor găsi o soluție.

Un detaliu interesant este că WhatsApp va organiza conversațiile cu utilizatorii altor aplicații într-o secțiune separată, intitulată “Third-party chats”. Aceasta înseamnă că vei putea să ții ordine între discuțiile cu prietenii tăi de pe WhatsApp și cele cu persoane care folosesc alte servicii de mesagerie.

Și ceva și mai grozav este că legătura cu alte aplicații va fi la alegerea ta. Dacă vrei să începi să conversezi cu cineva de pe Telegram, de exemplu, pur și simplu activezi această opțiune.

Însă WhatsApp nu este singura aplicație care va trece prin aceste schimbări. Messenger, de asemenea parte a familiei Meta, se va alinia la aceeași legislație DMA și va începe să comunice cu alte aplicații de chat începând din martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.