O Lecție de Curaj și Talent: Vasile Adamescu Uimește Satu Mare

Satu Mare va fi martorul unui eveniment cultural de excepție, grație parteneriatului dintre Asociația Nevăzătorilor din România, filiala județeană, și Biblioteca Județeană Satu Mare. Pe 12 februarie 2024, de la ora 13:00, spațiile bibliotecii de pe strada Iuliu Maniu, Nr. 2, se vor transforma într-un univers al sensibilității și artei, unde vasile Adamescu, un om care a sfidat limitele condiției umane, își va prezenta operele și experiențele de viață.

Evenimentul începe cu o expoziție de ceramică figurativă, intitulată “Mâna care vede”, ce va fi deschisă între 12 și 16 februarie. Aceasta este un tribut adus capacității extraordinare a artistului de a percepe și exprima lumea prin simțul tactil. Expoziția este accesibilă și persoanelor cu dizabilități, punând în valoare universalitatea artei și importanța incluziunii sociale.

În cadrul aceluiași eveniment, Vasile Adamescu, acum profesor, artist plastic și scriitor, își va lansa trilogia autobiografică “Înfruntând viața”. Cele trei volume sunt o odă adusă rezilienței și puterii interioare, prezentând drumul extraordinar al autorului, de la o copilărie marcată de pierderea auzului și a vederii, la realizări academice și artistice remarcabile.

Prezentarea va fi condusă de prof. Viorel Micu, de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca, care va aduce în atenție nu doar operele lui Vasile Adamescu, dar și lecțiile de viață pe care le transmite.

Acest eveniment nu este doar o celebrare a artei și a literaturii, ci și o dovadă a puterii incredibile a spiritului uman. Satu Mare se pregătește să ofere o scenă unui artist și scriitor care a depășit bariere considerate de neînfrânt, redefinind posibilitățile și inspirând comunități întregi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.