Drogurile – de la fascinație la dependență

În data de 31.01.2024, Rotary Club Satu Mare a organizat în cadrul proiectului districtual „Drogurile – de la fascinație la dependență”, menit să disemineze în rândul tinerilor pericolele imense cu grave consecințe legate de consumul de droguri, întâlnirea cu elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”,Colegiul Național „Ioan Slavici”, Colegiul Național „Doamna Stanca”, Colegiul Național „Kolcsey Ferenc”, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”,   Liceul de Arte „Aurel Popp” si Colegiul Economic „Gheorghe Dragos”. La această întâlnire au participat  530 de elevi din clasele VII-X , profesori și psihologi. Prezentarea a fost susținută de Prof. Dr. Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping, autor al volumului intitulat „Marijuana, zborul spre iad”, și una dintre vocile cele mai competente în domeniu.

Tinerii au fost foarte interesați și impresionați de prezentarea făcută, de cazuistica cuprinsă atât în carte cât și în scurtele filme proiectate, s-au pus întrebări și s-au făcut comentarii și remarci foarte pertinente. La final s-au distribuit exemplare din cartea dlui. Cătălin Țone și materiale promoționale care să le amintească tinerilor despre imensele pericole la care se expun prin consumul de droguri.

Cu ocazia evenimentului, au fost achiziționate si distribuite tuturor unităților școlare din județ un număr de 400 de cărți din volumul „Marijuana, zborul spre iad” în vederea continuării activității de prevenire a consumului în rândul elevilor județului nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.