Seară magică de tango cu Analia Selis și Mariano Castro

“Armonii complexe, ritmuri îndrăznețe, dramatism, mister și pasiune, sunt doar câteva dintre caracteristicile muzicii unice compuse de Astor Piazzolla, cel care a revoluționat tangoul.

Anul 1932 este unul special pentru muzicianul argentinian, fiindcă este anul în care compunea primul său tango – „La catinga”.  Mai mult decât atât, este anul în care avea să îl cunoască pe celebrul compozitor Carlos Gardel, care l-a remarcat și i-a repartizat un rol în filmul „El dia que me quieras” („Ziua în care o să mă iubești”).

Ulterior, Gardel l-a invitat să îl însoţească într-un turneu internaţional, însă tatăl lui Piazzolla nu a fost de acord. În turneul respectiv, însă, Gardel şi întreaga sa orchestră au murit într-un accident tragic de avion, ceea ce a făcut ca, ani mai târziu, Piazzolla să ducă mai departe „muzica din Buenos Aires” cu o istorie incredibilă şi să-i scrie lui Gardel următoarele rânduri: „…nu o să uit niciodată noaptea în care ne-ai oferit un grătar după ce am terminat de filmat „El dia que me quieras”. A fost o onoare pentru toţi argentinienii şi uruguaienii care locuiam la New York. Am avut un noroc nebun, pentru că pianul era dezacordat şi pianistul nu a putut să te acompanieze. A trebuit să te acompaniez doar eu, la bandoneon. Ce noapte Charlie!!! A fost botezul meu cântând tango!!! Primul tango din viaţa mea şi, mai mult decât atât, însoţindu-l pe Gardel!! Nu o să uit acest lucru niciodată! Îţi aduci aminte că după puţin timp mi-ai trimis două scrisori rugându-mă să vin cu voi în turneu? Era primăvara anului 1935 şi eu făceam 14 ani. Părinţii nu mi-au dat voie… Charlie, am scăpat!!! Dacă veneam cu tine, acum în loc să cânt la bandoneon aş fi cântat la harpă!!!” (Scrisoarea lui Astor Piazzolla pentru Carlos Gardel)

Joi, 1 februarie, de la ora 19:00, vă așteptăm în sala de concerte pentru o seară magică de tango, alături de cântăreața Analia Selis, pianistul Mariano Castro, și orchestra de coarde a filarmonicii noastre!” Este mesajul transmis de către Filarmonica “Dinu Lipatti” pe pagina lor de socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.