Din lipsă de bani România nu va participa la Eurovision anul acesta

Consiliul de Administrație al Televiziunii Române (TVR) a decis să nu înscrie România în concursul Eurovision de anul acesta, citând probleme financiare. Conform TVR, bugetul pe anul curent nu include fonduri alocate pentru Eurovision. “Limitările bugetare și aspirația de a prezenta România într-un mod competitiv sunt principalele motive pentru care CA a hotărât să nu participe la Eurovision Song Contest (ESC) din acest an,” se menționează în comunicat.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 25 ianuarie, încheiată cu un vot de 5 “pentru”, 4 “abțineri” și 4 “împotrivă”. În aceeași zi, Consiliul a aprobat bugetul TVR pentru 2024, care nu prevede fonduri suficiente pentru a susține o participare la nivelul standardelor în creștere ale concursului.

În 2024, TVR intenționează să direcționeze resursele sale către alte producții și proiecte prioritare, incluzând transmisia Jocurilor Olimpice de vară din Paris, modernizarea tehnologică, investiții în sistemul de producție al știrilor, modernizarea sediului TVR Craiova și alte proiecte aflate în așteptare.

Deși TVR a primit o extensie a termenului limită de înscriere de la European Broadcasting Union (EBU), organizatorul Eurovision, este nevoită să amâne participarea la o ediție viitoare. Eurovision 2024 se va desfășura în Malmö, Suedia, țara câștigătoare a ediției 2023. TVR menționează că alte țări precum Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia și Herțegovina sau Macedonia de Nord au luat, de asemenea, decizii similare de a nu participa la concursul internațional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.