Ninsorile revin în forță în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat o prognoză de vreme severă, cuprinzând ninsori abundente și vânturi puternice, împreună cu depuneri de polei. Această alertă meteorologică va fi în vigoare până marți seară, afectând majoritatea regiunilor țării.

ANM a inițiat această informare luni, intrând în efect de la ora 10:00 și rămânând aplicabilă până marți la 18:00. Conform ANM, perioada specificată va vedea o răspândire treptată a precipitațiilor, începând din partea de vest a țării. Se așteaptă ninsori ce vor duce la acumularea unui strat consistent de zăpadă, începând de luni în zona Munților Apuseni și în partea nordică a Carpaților Orientali. Fenomenul va continua în noaptea de luni spre marți (15/16 ianuarie) și va cuprinde și restul zonei montane, precum și regiunile din interiorul arcului carpatic.

Meteorologii au subliniat că, în anumite zone montane, se vor acumula cantități de precipitații de până la 10-15 litri pe metru pătrat.

De asemenea, în regiunile sudice și estice, în noaptea de luni spre marți, se vor înregistra, pe arii restrânse, depuneri de polei. În zonele montane, vântul va sufla cu intensificări temporare, în special în zonele înalte, unde se așteaptă rafale de 60-80 km/h, ce vor viscoli zăpada.

ANM a adăugat că vântul va câștiga în intensitate și în zonele de relief joase, mai ales în cursul zilei de marți (16 ianuarie), când în sudul Olteniei și Transilvaniei, precum și în sud-vestul Munteniei, se preconizează viteze de vânt de 45-60 km/h.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.