VIDEO. A început Dakar 2024. Sătmăreanul Emanuel Gyenes singurul român participant

Începutul spectaculos al Raliului Dakar 2024, unul dintre cele mai mari raliuri din lume, s-a desfășurat vineri, 5 ianuarie, lângă Al-`Ula, un sit arheologic remarcabil. Prologul, pe un traseu de 27 kilometri, a pus la încercare competențele participanților în condiții dificile, traversând un peisaj unic, plin de formațiuni pietroase și vestigii ale civilizațiilor străvechi.

Reprezentantul României, Emanuel „Mani” Gyenes, a impresionat prin performanța sa, finalizând prologul în 23 de minute și 20 de secunde, clasându-se pe locul 47. Gyenes a remarcat dificultățile traseului, menționând problemele întâmpinate la kilometrul 24, unde a pierdut aproximativ un minut din cauza unei direcții greșite luate împreună cu alți concurenți. De asemenea, a subliniat provocările legate de noua tabletă de navigație, dificil de citit în lumina puternică a soarelui.

Participanții la categoria Original by Motul, unde concurează Gyenes, vor înfrunta condiții dure, dormind în corturi pe parcursul celor 19 nopți ale competiției, unele dintre ele cu temperaturi scăzute, sub 10 grade Celsius.

Organizatorii Raliului Dakar au optat anul acesta pentru un format mai restrâns, eliminând podiumul tradițional de start și ceremonia de deschidere, concentrându-se mai mult pe etapele competiției.

Următoarea etapă, pe 6 ianuarie, va fi Al-`Ula – Al Henakiyah, cu o secțiune specială de 414 kilometri, urmată de o etapă maraton pe 8 ianuarie. Pe 11 ianuarie, concurenții vor intra în inima deșertului Empty Quarter pentru o etapă specială de 48 de ore și 626 de kilometri, cu o noapte petrecută în deșert.

Gyenes, în calitate de ambasador al competiției, se va concentra pe sprijinirea concurenților debutanți și celor cu mai puțină experiență, în timp ce își va continua drumul prin provocările Dakarului, care include aproximativ 8.000 de kilometri de teren dificil și imprevizibil, până la linia de sosire pe 19 ianuarie, în Yanbu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.