VIDEO. De azi se poate comanda noul Duster. Prețul de pornire este sub 20.000 de euro


Noul model al Dacia Duster va fi disponibil pe piața românească la un preț de start de 18.800 euro. Comenzile pentru acest model vor putea fi plasate din prima săptămână a lunii martie, iar primele livrări către clienți sunt programate pentru sfârșitul trimestrului al doilea al anului curent.

“Dacia anunță că primele 200 de unități ale noului Duster, în configurația Extreme, vor fi disponibile pentru rezervare începând cu data de 4 ianuarie. De la lansarea sa în 2010 și prima reînnoire în 2017, Duster a devenit un model de referință în segmentul SUV, ocupând constant prima poziție în clasamentul celor mai vândute modele SUV pe piața românească. Noul Duster va putea fi comandat din prima săptămână a lunii martie, cu primele livrări către clienți programate pentru sfârșitul trimestrului al doilea al anului curent”, conform declarațiilor Dacia.

Prețul de pornire pentru noul Duster este de 18.800 euro, cu TVA inclus.

Gama Duster nouă include trei niveluri de echipare: Essential, Expression și un nivel superior, cu două variante diferite, oferite la același preț. Modelul Duster Extreme este ideal pentru iubitorii de activități outdoor, oferind un vehicul robust și practic. Varianta Duster Journey se adresează celor care caută eleganță discretă, confort și tehnologie sofisticată. Gama de culori include nuanța nouă Sandstone Beige (finisaj metalic), alături de alte șase opțiuni de culoare: Lichen Kaki, Cedar Green, Terracotta Brown, Schiste Grey, Pearl Black sau Artic White.

Noul Duster este primul model Dacia echipat cu motorul pe benzină TCe 130, care introduce un nivel de electrificare prin sistemul mild hybrid de 48V. Această motorizare este disponibilă cu transmisie manuală cu 6 trepte pentru versiunile 4X2 și 4X4 și combină un motor turbo pe benzină de nouă generație, de 1,2 litri cu trei cilindri, cu sistemul mild hybrid de 48V. Motorizarea TCe 130 reduce consumul mediu și emisiile de CO2 cu aproximativ 10%.

După implementarea pe modelul Jogger la începutul anului 2023, motorizarea HYBRID 140 este acum disponibilă și pe noul Duster, echipată cu o transmisie automată și cutie de viteze fără ambreiaj. Noul Duster HYBRID 140 poate opera în mod electric până la 80% din timpul de deplasare în oraș, reducând consumul de combustibil cu până la 40% în mediul urban, comparativ cu un motor termic similar.

În versiunea GPL, noul Duster ECO-G 100 emite cu aproximativ 10% mai puțin CO2 decât o motorizare pe benzină echivalentă.

“Dacia anunță că, începând de azi, 4 ianuarie 2024, cei interesați de noua Dacia Duster pot rezerva online modelul în versiunea Extreme, complet echipată, în culoarea Sandstone Beige și în orice variantă de motorizare. Cele 200 de unități disponibile vor fi vândute exclusiv persoanelor fizice și doar prin intermediul platformei online”, conform declarațiilor companiei.

Pentru a face o rezervare, clienții trebuie să plătească o taxă de 100 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.