Înghesuială la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare. Valoarea tichetelor pentru donatori a crescut de 4 ori

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge în România a fost majorată considerabil, ajungând la 280 de lei începând cu 1 ianuarie 2024. Aceasta reprezintă o creștere de patru ori față de valoarea anterioară de 67 de lei. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, subliniind că bugetul pe anul 2024 include finanțarea necesară pentru această majorare.

Impactul acestei măsuri a fost evident la Centrul de Transfuzie Sanguină din Satu Mare, unde un număr mare de persoane s-au aliniat pentru a dona sânge, în contextul unei crize semnificative de sânge în spitalele românești.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Satu Mare se află pe Drumul Careiului, nr. 26, în Cartierul Micro 15, fiind vecin cu sediul Serviciului de Ambulanță al Județului Satu Mare. Programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 08.00 și 12.00.

Recomandările pentru donatorii de sânge includ odihna adecvată (7-8 ore de somn), hidratare corespunzătoare (8 pahare de apă pe zi), și un mic dejun echilibrat în ziua donării. Este indicat să se evite alimentele grase și consumul de alcool cu 48 de ore înainte de donare, precum și fumatul înainte și o oră după donare. De asemenea, se sugerează purtarea unei bluze cu mâneci largi pentru accesul ușor la vena brațului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.