Prefectul Radu Roca a anunțat azi găsrirea unei soluții pentru câinii fără stăpân din județ

Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă identificarea unei soluții viabile pentru gestionarea eficientă a problemei câinilor fără stăpân în județ.

Este vorba despre un program pilot inovator pentru construirea adăposturilor destinate câinilor comunitari. Acest proiect pilot, concentrându-se inițial pe zona Tășnad-Carei, a fost intens discutat și planificat în urma colaborării cu diverse entități locale. Prefectul Roca a subliniat necesitatea unei abordări serioase și concretizate pentru rezolvarea acestei probleme persistente.

La conferință au fost prezenți și oficiali importanți, inclusiv Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, și Toga Gergo, managerul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Sud Est Satu Mare. Discuțiile s-au concentrat pe responsabilitățile administrative-teritoriale (UAT-uri) de a implementa soluții durabile pentru gestionarea câinilor fără stăpân, inclusiv amenajarea adăposturilor publice.

Toga Gergo a detaliat aspectele financiare ale inițiativei, subliniind că este necesară o investiție inițială de 200.000 de euro pentru construirea adăpostului. Pe lângă costurile de construcție, vor fi necesare fonduri suplimentare pentru gestionarea și operarea acestui adăpost regional.

Președintele Pataki Csaba a lăudat eforturile Instituției Prefectului și pe cele ale prefectului Radu Roca, subliniind importanța implicării active a tuturor Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din județ. De asemenea, a menționat contribuția financiară anuală a Consiliului Județean în susținerea acestor proiecte.

Această inițiativă, însoțită de colaborarea eficientă dintre diversele autorități locale, deschide calea către soluții pragmatice și umane pentru problema câinilor fără stăpân. Este un pas important pentru îmbunătățirea calității vieții comunitare și a bunăstării animalelor din județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.