VIDEO. “O ce veste minunată” a răsunat în celebrul Trafalgar Square din centrul Londrei

Inițiativa a luat naștere în cadrul unei ședințe de lucru a asociației ROconect din Marea Britanie. Primăria Londrei a aprobat și a rezervat un spațiu generos în Trafalgar Square, loc cunoscut din centrul Londrei și simbol al victoriei britanice în războiul napoleonian. Profesorul de muzică Cornelius Orășanu de la școala Allegretto Music Academy din Londra, împreună cu Steffie Banu, fondatoarea ROconect, au organizat audiții și au format un cor de 50 de colindători, cu sprijinul ICR Londra care a găzduit repetițiile.

Proiectul a devenit un moment istoric, emoțiile, bucuria și mândria înscriindu-se în inimile participanților. Pe 16 decembrie 2023, între orele 15 și 16, în Trafalgar Square, 50 de colindători îmbrăcați în costume tradiționale românești au interpretat colinde cunoscute, cum ar fi “Deschide, ușa, creștine” și “O, ce veste minunată!”. Florin Dumitru, unul dintre soliștii corului, a rostit rugăciunea “Tatăl Nostru” în română, urmată de o versiune în engleză rostită de un pastor britanic, simbolizând unitatea inimilor și credințelor.

La eveniment a participat și Ambasadoarea României la Londra, Laura Popescu, care a cântat alături de cor și a adresat urări publicului. Un moment deosebit a fost interpretarea colindului “O, ce veste minunată!” de Mara Prună, finalistă a concursului “Românii au talent” și absolventă a Guildhall School of Music & Drama, și de Florin Dumitru, moment ce poate fi urmărit pe canalul de YouTube al vodcastului “Inimile vorbesc românește”.

foto: Alex Coman

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.