Judoka sătmăreni s-au întors cu șapte medalii de aur de la ultimele competiții al anului


Judoka cu dublă legitimare la Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare și Clubul Sportiv Unio Satu Mare au participat în weekend-ul trecut la două competiții internaționale, de tradiție.

Sportivii, alături de antrenorul Terely Mihály au făcut deplasare la Wolbrom, Polonia, unde s-a organizat ediția a 15-a a unui turneu de judo, la care au participat peste 220 de sportivi din Polonia, România, Ungaria, Slovacia și Cehia.

Sătmărenii noștri au obținut patru medalii de aur prin Thiruvadi Alesszia (categoria U13, 36 kg), Maya Dihenes (U13, +57 kg) și György Bettina, cea din urmă urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoriile U15 (+70 kg) și U18 (+78 kg).

Tot aici, Szilágyi Emma (U13, +57 kg), György Orsolya (U15, -73 kg) și Erin Oros (U15, 48 kg) au obținut medalii de bronz.

La Băile Tușnad s-a organizat a 36-a ediție a concursului internațional Stânca Șoimilor, unde au participat pedte 300 de judoka din România, Ungaria și Slovacia.

Sportivii sătmăreni au fost însoțiți de antrenoare Ramona Igna, dintre ei Sorana Pal-Igna (U10, 40 kg) și Tóth Zalán (U12, 42 kg) obținând medalii de aur, iar Elias Borca a fostînvingător la categoria U8 (30 kg), și a adus argintul la categoria U12 (50 kg).

Urmează o mică vacanță, bine meritată, dar la începutul lunii ianuarie sportivii își vor relua antrenamentele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.