FOTO. Prefectul și subprefectul la datorie în zona râului Crasna

Prefectul Radu Roca și subprefectul Altfatter Tamás alături de primarii din Craidorolț și Moftin, Daniel Balog și Gheorghe David s-au deplasat în această seară la Craidorolț pentru a verifica situația creată de viiturile anunțate pe râul Crasna în contextul avertizării hidrologice emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor Angajații .

La fața locului reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare și ai ISU Sau Mare intervin preventiv pe digurile și la supraînălțările de pe râul Crasna, în localitatea Craidorolț.
În cadrul acestei acțiuni, se folosesc saci cu nisip și utilaje.
De asemenea, la fața locului este pregătit un dig gonflabil pentru a fi utilizat în caz de necesitate.

Râul Crasna este sub cod roșu de inundații până vineri, la miezul nopții. La ora 19 cota râului Crasna era de 600 cm.

Toate cursurile de apă aflate sub avertizarea hidrologică emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor sunt monitorizate permanent de către specialiștii de la Apele Române.
Prefectul Radu Roca a solicitat specialiștilor de la Apele Române să monitorizeze digurile din zona Craidorolț pentru a nu apărea fisuri și de asemenea a cerut o bună conlucrare cu reprezentanții UAT-urilor.

Altfel, Drumul Județean 195 A, este inundat între localitățile Ghirișa și Giungi, județul Satu Mare, ca urmare a reversării râului Valea Maria.
S-a luat măsura restricționării traficului între localitățile Ghirișa și Giungi.
De asemenea, DJ 195 A este parțial inundat între localitățile Căuaș și Ady Endre, respectiv o bandă de circulație, ca urmare a reversării apei de pe un teren viran.
Situația este monitorizată de către efective de poliție aflata la fața locului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.