Probleme la balastierele din judeţ. Amenzi consistente

S-a finalizat controlul tematic la operatori economici care desfășoară activitatea de ”extracție a pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei și a minereurilor, extracția pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului, inclusiv în scopul amenajarii iazurilor piscicole ”.

Urmare a celor 8 amplasamente verificate s-au constatat neconformități la prevederile legale din domeniul protecției mediului pentru care au fost aplicate operatorilor economici vinovați 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 185000 lei. Totodată, într-una din situații, ce face obiectul legislației penale, s-a transmis spre cercetare și soluționare, organelor abilitate în acest sens.

Pentru neconformitățile constatate au fost impuse 18 măsuri , inclusiv de interzicerea funcționării fără autorizație de mediu pentru activitățile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului, conf art 14 din OUG 195/2005, cu modificările la zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.