Cât cresc salariile profesorilor în 2024 ?

Creșterea salariilor pentru profesori în 2024 va fi în două tranșe, după cum a confirmat ministrul Educației. Majorarea pentru un profesor debutant, nivel în funcție de care vor crește și celelalte venituri din Învățământ, este pregătită de sindicate.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat luni seara că majorarea de salarii pentru profesori este de 13% de la 1 ianuarie 2024 și de 7% de la 1 iunie.

”Se va ajunge, astfel, la o majorare de peste 50%, în medie, în timp record de 1 an”, a comunicat ministrul.

Grilele de salarizare a profesorilor sunt pregătite de sindicatele din Educație, potrivit edupedu.ro.

Pentru un profesor debutant, creșterea este de cel puțin 400 de lei.

În privința directorilor de școli și inspectorilor, conform sursei citate, salariul va crește cu 1.500 de lei, la care se aplică creșterea de 13% din ianuarie 2024, apoi 7% în iunie.

În OUG 57/2023, promisiunea pentru profesori este că salariul pentru nivel debutant va fie gal cu salariul mediu brut pe economie.

Ordonanța prevede că, începând cu 1 ianuarie 2024, profesorii beneficiază de 50% din diferența stabilită între salariul de bază aflat în plată și salariul de bază stabilit prin noua grilă.

Salariul profesorului debutant stabilil prin OUG era de 3.300 de lei, iar creșterea de 13% înseamnă aproximativ 3.700 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.