Permis suspendat pentru 10 ani pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului și a drogurilor

Permis suspendat pentru o perioadă mai lungă, de până la 10 ani. Totul, printr-un proiect de lege adoptat, luni, de Senat.

Prin urmare, conducătorii auto condamnați pentru conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor își vor pierde dreptul de a solicita reînnoirea permisului. Acest lucru va fi valabil pentru o perioadă ce poate ajunge până la 10 ani.

Proiectul a fost inițiat de social-democratul Robert Cazanciuc. Acesta a oferit, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, mai multe informații despre noua legislație.

Potrivit lui, aceasta aduce modificări și completări la anumite prevederi din domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe cu potențial psihoactiv. Camera Deputaților are rolul de a lua decizia finală cu privire la acest proiect.

„Senatul a votat astăzi legea prin care şoferii condamnaţi pentru conducerea vehiculelor băuţi sau drogaţi pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Aşa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morţi pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii şase ani”, a scris Robert Cazanciuc, pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.