Revenirea Bitcoin pare diferită de data asta. FOMO și YOLO s-au întors

Acum aproximativ doi ani, prețurile criptomonedelor au atins un vârf, cu Bitcoin (BTC) apropiindu-se de 70.000 de dolari. Apoi situația s-a deteriorat, ajungând la un punct critic în urma prăbușirii FTX, când BTC a scăzut spre 15.000 de dolari.

Probabil vă amintiți!

Prețurile au început să se redreseze pe parcursul lui 2023, dar creșterea părea greu câștigată – orice rally era rapid urmat de regrese. Până la mijlocul lui octombrie, bitcoin se situa în jurul valorii de 27.000 de dolari.

Apoi, piața a explodat, alimentată de optimismul legat de ETF-urile pentru bitcoin și de scăderea ratelor dobânzilor. Bitcoin a atins pentru scurt timp 45.000 de dolari pe Coinbase, depășind abia recent pragul de 40.000 de dolari, un nivel nevăzut din începutul anului 2022.

Un prieten sceptic în privința cripto mi-a trimis un mesaj marți, spunând că se gândește să cumpere mai mult bitcoin. Un coleg mi-a spus că aude din ce în ce mai mulți oameni interesându-se de criptomonede. Va dura această tendință? Se îndreaptă cripto din nou către un teritoriu mainstream?

Spre dezamăgirea prietenului meu cel mai bun, care mi-a cerut prognoze de-a lungul carierei mele de două decenii în domeniul piețelor și finanțelor, nu am nicio idee. Dar știu că au trecut doi ani de când atmosfera pe piața cripto nu a mai fost atât de efervescentă – înainte de colapsurile Celsius, Voyager, Three Arrows Capital, FTX, Genesis…

FOMO (teamă de a nu pierde oportunități) amestecat, poate, cu un strop de YOLO (trăiești doar o dată) pare să fie din nou în trend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.