De ce, în ciuda popularității, AI este folosit într-o proporție minoră de companii în producție

Principalele companii din America nu încetează să vorbească despre AI. O analiză recentă realizată de NBC News a constatat că AI a fost menționat la fel de des ca și ratele dobânzilor în apelurile de câștiguri recente ale companiilor din S&P 500.

Cu toate acestea, ceva nu se potriveste. Potrivit unui sondaj recent realizat de Biroul de Recensământ din SUA, doar 4,4% dintre afacerile din SUA au raportat utilizarea AI pentru producerea de bunuri sau servicii în ultimele 2 săptămâni. Mai important, doar 6,9% dintre afacerile sondate cred că vor folosi AI în următoarele 6 luni.

De ce există un decalaj atât de mare între așteptări și realitate atunci când vine vorba de adoptarea AI de către afaceri? Un motiv este lipsa personalului calificat. Un studiu recent realizat de Amazon a constatat că 75% dintre afacerile sondate care caută să angajeze talente calificate în AI întâmpină dificultăți în găsirea persoanelor potrivite.

O altă barieră majoră în calea adoptării este siguranța. Încălcările de securitate au fost un subiect fierbinte în ultimele luni, cu multe companii precum Apple și Samsung care interzic angajaților să utilizeze unele instrumente AI generative la locul de muncă. Și controversele nu se sting. Chiar săptămâna aceasta, ChatGPT și noul chatbot Q al Amazon au fost în centrul unor povești care alegau deficiențe de securitate.

Deși afacerile rămân optimiste cu privire la AI, realitatea este că bariere semnificative trebuie depășite înainte ca afacerile să adopte tehnologia pe scară largă. Într-un interviu recent, COO-ul OpenAI, Brad Lightcap, a susținut că AI este încă în stadiul său experimental și că așteptările ca tehnologia să aducă schimbări semnificative în afaceri dintr-o singură lovitură sunt premature.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.