Când a fost prins, Cherecheș avea în buzunare mii de euro și mai multe legitimații

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, fugit din țară chiar înainte să fie condamnat definitiv la închisoare, a fost prins marți în Germania. Patru documente de identitate și mii de euro cash avea în buzunare în momentul în care a fost capturat de polițiștii germani. 

Polițiștii spun că acesta avea peste 3.000 de euro la el, în momentul în care a fost capturat, dar și foarte multe documente, între care o carte de identitate din Italia, Cătălin Cherecheș fiind rezident în această țară din 2022.

Polițiștii aveau suspiciunea că el plănuia să ajungă în peninsulă, iar faptul că avea la el acest document confirmă bănuielile. De asemenea, avea la el un buletin românesc, o legitimație pentru cadre militare în rezervă, dar și o legitimație de parlamentar care, însă, nu mai este valabilă din 2012. Astăzi Cătălin Cherecheș ajunge în fața magistraților germani pentru confirmarea mandatului de arestare. Rămâne însă de văzut când o să fie adus în România. Dacă refuză extrădarea, procesul poate dura și jumătate de an. Între timp, ies la iveală noi detalii despre cum și-a pregătit primarul din Baia Mare fuga. Ani de zile a cărat bani în Germania si a vrut să-și cumpere proprietăți în Italia ajutat de întreaga familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.