Cătălin Cherecheș ar fi în Italia, cu mama și soția lui

Primarul din Baia – Mare, Cătălin Cherecheș, s-ar afla în Italia, potrivit unor surse Digi24.

S-ar afla pe o insulă, împreună cu mama și soția sa, spun surse Digi24. A reușit să scape cu doar o oră și jumătate înaintea pronunțării sentinței definitive în procesul său. Era pasager într-un taxi și s-a dat drept vărul său. Polițiștii italieni trebuie să meargă să îl găsească și să îl aresteze, conform mandatului european de arestare.

Sunt foarte mulți condamnați celebri care au fugit în Italia și fie au rămas acolo, fie au fost extrădați. Cătălin Cherecheș este dat în urmărire internațională după ce a fugit din țară. El a ieșit din România cu un taxi, pe la Vama Petea. Una dintre camerele de supraveghere montate în vama Petea a surprins mașina cu care edilul din Baia Mare a plecat din România la ora 7:42. Foarte speriat și panicat. Așa a fost descris Cătălin Cherecheș de către taximetristul care l-a ajutat să fugă din Baia Mare.

Primarul a urcat în grabă în mașină, având doar o borsetă. A scris pe parbriz Satu Mare și i-a făcut semn să plece. Șoferul cu care a plecat din Baia Mare, care îl cunoaște pe primar de 4-5 ani, a mai spus că edilul era foarte speriat și panicat.  Fuga lui a declanșat un cutremur în Poliție. Șase șefi din Poliția de Frontieră, Poliția Română și DIPI (serviciul secret al MAI) pleacă din funcții după scandalurile privind corupția din vămi și fuga primarului condamnat Cătălin Cherecheș.

De asemenea, MAI a decis trei controale: la Poliția de Frontieră, la IPJ Maramureș și la o direcție din IGPR care se ocupă de supravegherea celor sub control judiciar și punerea în aplicare a deciziilor de condamnare.  Polițiștii nu l-au găsit acasă pe primarul din Baia Mare, vineri dimineață, după ce condamnarea la 5 ani de închisoare a rămas definitivă. El a fost dat în urmărire națională și ulterior s-a emis și un mandat european de arestare pe numele său.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.