Poliţistul de frontieră care l-a lăsat pe Cherecheş să iasă din ţară, cercetat disciplinar

Primarul din Baia Mare a trecut granița în Ungaria vineri dimineață, la ora 07:49, prin vama Petea, Satu Mare, au declarat sâmbătă reperezentanții Poliției de Frontieră într-o conferință de presă.

Edilul a ieșit din țară cu doar câteva ore înainte ca judecătorii să-l condamne definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Poliţistul de frontieră de la vama Petea, care a verificat mașina cu care a ieşit din ţară primarul condamnat va fi cercetat disciplinar, a anunțat șeful Poliției de Frontieră. Acesta din urmă a precizat că agentul este un polițist cu peste 20 de ani de experiență.

Curtea de Apel Cluj a respins vineri apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.