Cum să curățați petele de pe mobilă folosind oțet

Datorită naturii sale acide, oțetul este un ingredient natural de curățare, ieftin și eficient, dar utilizările sale nu se limitează doar la curățarea obiectelor din sticlă și spălarea toaletelor. De exemplu, știați că oțetul vă poate ajuta dacă pe uneltele de grădină există pete de rugină? Dacă îți place să te bazezi pe soluții naturale, ieftine, oțetul este ingredientul care te poate salva din multe situații. Iată ce se poate face cu ajutorul oțetului în gospodărie.

Aveți o piesă frumoasă de mobilier din lemn, care este pătată de un inel de apă de culoare deschisă? Oțetul ar putea fi răspunsul. Ingredientul activ de curățare din oțet este acidul acetic, utilizat în anumiți solvenți. Petele care au o nuanță albă sunt cauzate de umiditatea care a deteriorat finisajul. Oțetul poate intra ușor în stratul superior al lacului, permițând ca o parte din umezeala respectivă să se desprindă. Dacă adăugați ulei în soluția de oțet, astfel puteți recondiționa culoarea lemnului.

Tot ce trebuie să faceți este să combinați oțetul alb și puțin ulei de măsline într-un raport de 1:1. Aplicați o parte din amestec pe o cârpă și frecați peste filigran, urmând granulația lemnului. Rezultatele nu sunt garantate, dar unii spun că au încercat acest truc pentru diminuarea urmelor ușoare de umiditate. Dacă aveți de-a face cu o pată de culoare închisă, înseamnă că umiditatea s-a infiltrat adânc în lemn. În această situație, șlefuirea suprafeței este cea mai bună soluție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.