Cătălin Cherecheş a părăsit România

Cherecheș a ieşit din ţară vineri la ora 7.49, prin punctul de frontieră Petea, sub identitatea unei rude, au anunţat sâmbătă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Se pare că acesta a ieşit într-un taxi, fostul primar fiind pasagerul şi prezentând o carte de identitate a unei rude care locuieşte într-un stat din Europa, scriu jurnalistii de la www.capital.ro 

Potrivit oficialilor Poliției, un polițist de frontieră român și unul maghiar, amândoi aflați în afara punctelor de control, au comparat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului și au permis accesul în Ungaria cu autovehiculul.

Responsabilii Poliției de Frontieră au declarat că primarul a părăsit teritoriul României cu un taxi și că se afla pe locul pasagerului din dreapta al vehiculului. De asemenea, au menționat că documentul prezentat la control era autentic, nu falsificat, și că exista o asemănare semnificativă între Cherecheș și individul al cărui document de identitate a fost utilizat.

Reprezentanții Poliției au subliniat că există o asemănare fizică între Cherecheș și persoana a cărei carte de identitate a fost prezentată, însă această similitudine „nu justifică” faptul că polițistul de frontieră nu a remarcat discrepanța dintre identitatea prezentată și persoana efectivă.

Aceștia au explicat că imaginile surprinse la punctul de trecere a frontierei nu permit identificarea „în mod clar și neechivoc” a persoanelor care traversează frontiera.

A fost inițiată o anchetă în legătură cu agentul de poliție de frontieră care a verificat documentele lui Cherecheș fără a observa că aceasta deține documente false.

Fostul edil este acuzat de: trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

Pe numele primarului Catalin Chereches a fost emis un mandat european de arestare.

Cherecheș a fost dat în urmărire de Poliție, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanță.

Avocatul lui Cherecheș, Răzvan Doseanu, a menționat dificultățile întâmpinate în apărarea clientului său, dat fiind faptul că acesta nu a putut fi localizat pentru a fi pus în executare sentința.

„Nu este o chestiune pozitivă dacă domnul Cherecheş nu este de găsit şi nu cred că ajută pe nimeni o astfel de situaţie. Mă refer din perspectiva apărării”, a declarat Răzvan Doseanu, vineri, pentru Agerpres.

Sursa: www.capital.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.