Ministerul Educației pune coduri QR pe actele de studii

Ministerul Educației a supus consultării publice un proiect de lege prin care se vor introduce coduri QR pe documentele școlare. Documentul supus consultării publice este disponibil pe portalul ministerului.

Ministerul Educaţiei publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind tipurile de informații și formatul actelor de studii care vor fi eliberate absolvenţilor şi personalului didactic din sistemul naţional de învăţământ preuniversitar.

„Am pus în consultare publică proiectul de Hotărâre privind tipurile de informații și formatul actelor de studii care vor fi eliberate absolvenților și personalului didactic din sistemul național de învățământ preuniversitar”, a anunțat, pe Facebook, Ministerul Educației.

Codul QR va fi folosit pe numeroase acte eliberate de instituțiile din domeniul educație.

Ce se va putea verifica prin codul QR de pe diplomele absolvenților

„Elementul de noutate: începând cu anul 2024, diploma de absolvire a liceului, precum și certificatul de acordare a definitivării în învățământ, urmează să conțină ca element distinctiv un cod QR, urmând ca această măsură să fie extinsă începând cu anul școlar 2024-2025 pentru toate formularele actelor de studii.

Prin implementarea codului QR pe documentele de recunoaștere emise de CNRED se va putea accesa modulul „Verificare stadiu dosar” de pe site-ul CNRED, care are acum o nouă interfață: cnred.edu.ro”, a precizat Ministerul Educației.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.