CoinGecko a achiziționat Zash

CoinGecko, cel mai mare agregator independent de date despre criptomonede din lume, a anunțat astăzi achiziția strategică a Zash, compania lider în infrastructura și inteligența pentru token-uri non-fungibile (NFT), pentru a-și extinde oferta de criptomonede. Această achiziție întărește angajamentul CoinGecko de a furniza date despre criptomonede fiabile, precise și cuprinzătoare, consolidându-și astfel poziția ca un agregator și furnizor unic de date atât pentru token-uri fungibile, cât și pentru cele non-fungibile.

Fondată de CEO-ul Parit Patel și CTO-ul Efe Surekli în 2021 la Entrepreneur First, Zash oferă date NFT indexate de nivel enterprise, acoperind 87 de piețe unice pe Ethereum, Polygon, Binance Smart Chain, Solana și Bitcoin Ordinals. Zash include metadate NFT, date istorice despre tranzacții și împrumuturi, și, de asemenea, utilizează tehnici avansate de științe de date prin algoritmii săi proprietari pentru a detecta tranzacțiile de tip “wash” la scară largă.

„După evaluarea tuturor furnizorilor de date NFT existenți în spațiu, Zash se distinge ca fiind fără egal. În doar 3 ani, au construit un produs remarcabil cu cea mai cuprinzătoare acoperire de date NFT din piață și au comercializat cu clienți de top tier cu o echipă redusă,” a remarcat TM Lee, CEO și co-fondatorul CoinGecko. „Această achiziție este în conformitate cu angajamentul și dedicarea noastră de a oferi valoare excepțională comunității crypto, începând cu o ofertă unificată de date despre piața token-urilor și NFT.”

Seturile de date curatoriate de Zash și API-ul compozabil permit proiectelor să construiască rapid aplicații complexe de date blockchain. Proiecte web3 notabile, precum NFTfi, Metaversal și Metaquants (acum Astaria), care folosesc datele Zash, vor fi integrate în baza de clienți CoinGecko.

„Suntem încântați să finalizăm vânzarea către CoinGecko – nu ne putem gândi la un loc mai bun pentru a păstra moștenirea a ceea ce am construit, decât marca excepțională pe care CoinGecko a dezvoltat-o în spațiul criptomonedelor, pe parcursul a aproape unui deceniu,” a comentat Parit. „Credem că NFT-urile vor continua să evolueze și să deblocheze noi cazuri de utilizare la nivel global, creând valoare pentru companii și consumatori. Prevedem infrastructura noastră de date NFT – bine poziționată la CoinGecko – jucând un rol pivotant și impactant în modelarea viitorului acestei industrii.”

CoinGecko intenționează să încorporeze datele NFT ale Zash în oferta sa de API până în T2 2024, permițând utilizatorilor să beneficieze de un furnizor integrat și să acceseze date despre token-uri fungibile și non-fungibile în mod fluid. În plus, datele vor fi încorporate treptat în tracker-ul existent de CoinGecko pentru prețul de bază al NFT-urilor în anul următor.

Termenii acordului de achiziție rămân nedivulgați. Web3 Studios a servit ca advisor financiar pentru această tranzacție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.