Peste 13 tone de deșeuri, oprite la intrarea în țară

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Satu Mare nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu peste 13 tone de deșeuri (mobilă și saltele) provenite din Franța.

Luni, 20 noiembrie a.c., în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților pe sensul de intrarea în România un cetățean român, în vârstă de 35 de ani, domiciliat în județul Maramureș. Acesta conducea un automarfar marca Mercedes Benz, înmatriculat în România, cu care transporta deșeuri (mobilă și saltele) provenite din Franța. Marfa urma să ajungă la o societate comercială din județul Suceava.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 13.500 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale.

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.