Mani Gyenes și Autonet Motorcycle Team se pregătesc pentru Dakar 2024

Emanuel Gyenes se pregătește să participe în ce-a de-a paisprăzecea sa aventură în Raliul Dakar.  Sportivul sătmărean va participa la cea de-a 46-a ediție a celei mai solicitante competiții din motorsport din postura de Legendă Dakar, distincție primită în 2020.

Anul 2023 a fost unul reușit pentru Mani Gyenes, el bifând cel de-al unsprezecelea finish în Dakar cu un loc 2 la categoria Original by Motul, și 27 la General Moto, în ciuda numeroaselor probleme tehnice pe care le-a întâmpinat în deșertul arab. Un alt punct important al acestui an a fost cea de-a 20-a participare a lui Mani la Red Bull Romaniacs, unul dintre highlight-urile sezonului moto, competiție în care sătmăreanul este singurul care a bifat toate edițiile. De asemenea, în urma unui sezon lung și dificil, Mani a obținut și titlul de vicecampion al Ungariei în campionatul de Enduro.

“La Dakar 2024 voi participa tot ‘sub culorile’ Autonet Motorcycle Team și le mulțumesc colegilor mei de la Autonet Import, precum și tuturor sponsorilor mei pentru susținerea cu care mă onorează în fiecare an!”- Emanuel Gyenes, #34 Dakar 2023

Cea mai dificilă competiție rally-raid din lume se va desfășura, în 2024, între 5 și 19 ianuarie. Va fi a cincea oară când Raliul va fi găzduit de Arabia Saudită. Concurenții vor avea de parcurs aproape 5 000 de kilometri de probe speciale în cele 12 etape de concurs, iar traseul Dakar 2024 va porni din AlUla, un oraș cu o istorie de peste o mie de ani, și se încheie în Yanbu, pe țărmul Mării Roșii.

Va fi cea de-a șasea participare a lui Mani în categoria Original by Motul, pe care riderul Autonet Motorcycle Team o va aborda cu o motocicletă nouă, același model cu cea precedentă: KTM 450 Rally Replica. Îmbarcarea echipamentelor de concurs va avea loc în 30 noiembrie, iar ca modificări organizatorice, una dintre cele mai însemnate vor fi schimbarea platformei de navigație de la roadbook pe suport de hartie, la tabletă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.