Copii în vizită la căminul de zi pentru vârstnici

Preșcolarii au adus fructe și legume seniorilor de la Centrul de zi „Sf. Iacob” din Satu Mare și au petrecut o oră plină de joacă și bucurie alături de noii lor prieteni.

În cadrul campaniei sociale „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” (SNAC), preșcolarii de la Grădinița Reformată „Árva Bethlen Kata” din Satu Mare au ales să doneze alimentele colectate beneficiarilor Centrului de zi pentru vârstnici „Sf. Iacob” al Organizației Caritas.

Copiii, însoțiți de educatoarele Mészáros Melinda și Bauer Orsolya au înmânat azi dimineață cele circa 40 de kg de fructe și 25 de kg de legume colectate împreună cu părinții lor.

Seniorii au fost încântați de donația primită pe care o vor consuma împreună, la centru, dar s-au bucurat chiar mai mult de prezența preșcolarilor. Coordonatorul unității, Angela Kincses susține că vizita copiilor are întotdeauna un efect pozitiv asupra beneficiarilor, energia celor mici făcându-i și pe vârstnici mai dinamici, înseninându-le ziua.

Educatoarea Mészáros Melinda consideră că implicarea preșcolarilor în această campanie socială contribuie semnificativ la dezvoltarea sufletească a copiilor.

După predarea și preluarea fructelor și legumelor, oaspeți și gazde au povestit și s-au jucat împreună. Copiii le-au cântat seniorilor și au recitat poezii, iar vârstnicii, la rândul lor, le-au servit pe cei mici cu ceai și dulcuri, apoi le-au arătat jucăriile lor – banda de alergare și bicicleta de cameră, iar în final, s-au jucat împreună.

Întâlnirea de azi a fost de fapt primul eveniment comun din cadrul unui parteneriat încheiat între cele două instituții. În ceea ce privește programele care vor urma, ceea ce este sigur: vârstnici și copii se vor pregăti împreună pentru Crăciun și pentru Sărbătorile Pascale, dar organizarea unei zi dedicate mișcării și sportului, precum și o excursie de o jumătate de zi, fac și ele parte din planurile comune.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.