Un grup de cercetători japonezi au descifrat limbajul găinilor

Un grup de cercetători din Japonia susține că a descoperit o modalitate de a traduce cotcodăcitul găinilor folosind inteligența artificială. Echipa, condusă de profesorul Adrian David Cheok de la Universitatea din Tokyo, a dezvoltat un sistem capabil să interpreteze diverse stări emoționale ale găinilor, inclusiv foame, frică, mânie, mulțumire, entuziasm și stres, prin utilizarea unei tehnici avansate de IA denumită “Deep Emotional Analysis Learning”. Tehnica se bazează pe algoritmi matematici complecși și se poate adapta la modelele vocale în continuă schimbare ale găinilor, îmbunătățindu-se astfel în decodarea vocalizațiilor lor.

Pentru a testa noul sistem, echipa a înregistrat și analizat mostre de la 80 de găini, pe care le-a introdus într-un algoritm pentru a corela aceste modele vocale cu diverse stări emoționale ale păsărilor. Colaborând cu o echipă de opt psihologi și chirurgi veterinari, cercetătorii au reușit să identifice cu o precizie surprinzătoare starea mentală a unei găini date.

Rezultatele experimentelor demonstrează potențialul utilizării IA și tehnicilor de învățare automată pentru a recunoaște stările emoționale ale găinilor pe baza semnalelor lor sonore. Cu toate acestea, cercetătorii recunosc că acuratețea modelului lor poate varia în funcție de rase diferite și de condițiile de mediu, iar setul de date folosit pentru antrenare și evaluare s-ar putea să nu cuprindă întreaga gamă de stări emoționale și variații ale găinilor.

Profesorul Cheok a declarat că acesta este un pas important pentru știință și că speră să poată adapta aceste tehnici de IA și ML și la alte animale, stabilind astfel bazele pentru o inteligență incredibilă în diverse industrii legate de animale. El adaugă: “Dacă știm ce simt animalele, putem proiecta o lume mult mai bună pentru ele”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.