CSM Olimpia câștigă derby-ul Sătmarului și se menține în urma liderului

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare a obținut a patra victorie la rând în campionatul Ligii a 3-a, învingând sâmbătă pe teren propriu echipa rivală sătmăreană, SC Olimpia MCMXXI.

Înainte de startul meciului s-a păstrat un moment de reculegere la 7 ani de la dispariția legendei Daniel Prodan. De altfel, jucătorii CSM Olimpiei au ieșit de la vestiare cu un banner având mesajul în limba română și limba maghiară „Nu te vom uita niciodată!” „Sosem feledünk!”

Pe un teren foarte greu, îmbibat cu apă, jucătorii ambelor echipe au avut o misiune dificilă în meciul etapei a treisprezecea.

Elevii antrenați de Cosmin Iuhas s-au adaptat mai repede și, după un sfert de oră de joc, au apărut și primele ocazii. Inexactitățile lui Moussa Samake sau a lui Viorel Chinde, respectiv forma bună a portarului advers, Patryk Siwiec, au făcut ca scorul să nu se schimbe. Dar totuși, în minutul 28 a venit primul gol al CSM Olimpiei: după o centrare bună pe colțul lung, venită de pe partea dreaptă de la Zsiga Ervin, Alin Burdeț a marcat cu capul (1–0).

Pentru repriza a doua terenul a devenit și mai greu. În aceste condiții dificile au apărut și multe pase inexacte, dar și unele ocazii, din care băieții noștri altădată marcau. Și cum ocaziile irosite se răzbună, a venit și golul egalizator al oaspeților: după o pasă în fața porții Alex Bonea a pus piciorul și a marcat de la un metru (1–1).

În minutul 78, Viorel Chinde a făcut fericiți circa 500 de spectatori, care au îndurat ploaia și frigul pătrunzător, veniți să vadă derby-ul de Satu Mare și să-și susțină echipa favorită (2–1).

Echipa adversă pregătită de Cristian Popa nu s-a predat, și în minutul 85 a egalat din nou prin Remi Emeriau, care a marcat după o centrare venită din corner (2–2).

Scorul final a fost înregistrat în primul minut al prelungirilor, când fundașul Burdeț a profitat de o neatenție a apărării echipei adverse și după o centrare venită de la Cătălin Oanea a marcat golul, care a adus CSM Olimpia trei puncte prețioase (3–2).

Cu această victorie CSM Olimpia Satu Mare se menține pe locul 2 în clasament, la 6 puncte distanță în spatele liderului SCM Zalău.

Pentru echipa noastră a fost ultimul meci pe teren propriu din acest an, urmând două deplasări dificile la Sighetu Marmației (locul 4 în clasamentul seriei) și la Sântmartin cu Lotus Băile Felix (loc 3).

Declarația antrenorului Cosmin Iuhas

„Felicit băieții. Pe un teren îngrozitor de greu să ai puterea de a reveni de fiecare dată când ai fost egalat, spune multe despre caracterul, calitatea și pregătirea fizică pe care o au. Încrederea care am creat-o în jurul echipei în aceste patru etape, și tot ce s-a întâmplat în jurul echipei, au fost lucruri pozitive și asta ne-a adus și astăzi această victorie pe care consider că am meritat-o.

Mă bucur foarte mult că lumea venită la stadion astăzi a cântat și a strigat pentru noi. Le mulțumesc din suflet!”

LIGA 3, SERIA 10, ETAPA 13

CSM Olimpia Satu Mare – SC Olimpia MCMXXI Satu Mare 3–2 (1–0)

Marcatori: Alin Burdeț 28, 90+1, Viorel Chinde 78, respectiv Alex Bonea 70, Remi Emeriau 85.

CSM Olimpia: Denis Moldovan – Paul Copaci, Mihăiță Mureșan Alin Burdeț, Cătălin Oanea, Denis Lazăr, Viorel Chinde, Zsiga Ervin (81, Răzvan Prodan), Adrian Micaș (75, Adrian Bura), Pop Nándor, Moussa Samake (90+3, Raul Vidrășan).

Antrenor: Cosmin Iuhas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.