Un ciclon polar loveşte România

România se confruntă cu un ciclon polar de amploare. Începând de astăzi și continuând până duminică, 12 noiembrie 2023, ciclonul va aduce în diverse regiuni ale țării un mix de ploi consistente, averse puternice și rafale de vânt.

Fenomenele meteorologice vor varia în intensitate, existând posibilitatea izolată de furtuni în unele zone, mai ales sâmbătă. În regiunile Banat, Crișana, Maramureș și nord-estul Transilvaniei, se așteaptă cantități semnificative de precipitații, local putând atinge între 20 și 30 de litri pe metru pătrat. În schimb, în sudul și estul României, volumul precipitațiilor se preconizează a fi mai redus.

Zonele montane vor fi de asemenea afectate, cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Se estimează că duminică se va forma un strat de zăpadă de câțiva centimetri.

Pe parcursul săptămânii viitoare, condițiile meteo vor rămâne reci și umede, în special în partea nordică a țării. Temperaturile diurne vor atinge abia 10 grade Celsius, iar noaptea se pot forma depuneri de brumă. Pe înălțimile superioare ale Munților Carpați, cu altitudini peste 2000 de metri, sunt așteptate ninsori.

Pe scurt în România, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, ales în Banat și în sud-estul țării, iar local și în sud, în majoritatea regiunilor, vremea va schimba radical.

În toate regiunile, și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se așteaptă în jumătatea nordică a țării, unde va răci semnificativ. În capitală, un ciclon polar lovește România, iar temperaturile maxime se vor încadra în jur de 16 grade în nord și vor fi mai scăzute în restul țării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.