Cupa Incluziunii prin Șah 2023 – Satu Mare

Asociația Stea în parteneriat cu Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare organizează sâmbătă, 18 noiembrie 2023, la Satu Mare, turneul de șah intitulat „Cupa incluziunii prin șah 2023 – Satu Mare”.  Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului „Edu-E-inclusion” finanțat de către CCFD – Terre Solidaire din Franța.

Scopul turneului de șah este crearea de oportunități de interacțiune pozitivă prin sport pentru copii provenind din diferite medii sociale, promovând solidaritatea și incluziunea socială a celor aflați în dificultate. Cu ajutorul șahului, putem construi punți între comunități și sprijini dezvoltarea personală a copiilor noștri.

Vă invităm să vă alăturați acestei inițiative minunate și să faceți parte din eforturile noastre de a crea un viitor mai luminos pentru toți copiii. Turneul va fi o zi plină de jocuri intense, prietenie și învățare.

La competiție sunt așteptați sportivi legitimați și nelegitimați de la cluburi de șah de pretutindeni, cu vârste până la 18 ani.

Sportivii au posibilitatea de a se înscrie la următoarele categorii :

OPEN A –  pentru avansați și sportivi de nivel mediu:

    • sub 8 ani,
    • sub 10 ani,
    • sub 12 ani,
    • sub 14 ani
    • peste 14 ani

OPEN B –  pentru începători (dintre care cei mai mici vor concura la Bătălia Pionilor)

o    sub 12 ani

Turneul se va desfășura pe parcursul a 5 runde, șah rapid, 15 min. Criteriile de departajare vor fi: Buchholz mediu, Buchholz, Progresiv, Cele mai multe victorii.

La toate categoriile se premiază primele 3 fete și primii 3 băieți. Premiile constau din cupe, medalii și diplome.

Participarea la competiție este gratuită (fără taxe). Evenimentul cuprinde o pauză de masă asigurată de organizatori, participanții fiind invitați la pizza.

În pauze, copii și tinerii sunt invitați să participe la ateliere și exerciții de dezvoltare personală și mindfulness organizate de echipa de specialiști a Asociației Stea.

Participanții sunt așteptați la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare pentru confirmarea înscrierii, în data de 18 noiembrie 2023, începând cu ora 9.30. Şedinţa tehnicăde deschidere a competiției se va desfăşura între orele9.30 – 10.00.

Festivitatea de premiere a turneului va avea loc în data de 18 noiembrie 2023, de la ora 13.30.

Inscrierile se fac până în data de 15 noiembrie 2023online folosind următorul formular : https://forms.gle/N1HxMr4AUj27NWEw6

Informații suplimentare pot fi obținute de la dl. Alex Geiger, instructor de șah la telefon 0743174169 sau prin e-mail: contact@asociatiasteasm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.