Bitcoin Halving 2024 – ce înseamnă și ce efecte ar putea avea în piață

Halving-ul Bitcoin din 2024 este un subiect fierbinte în conversațiile despre criptomonede, anticipat ca un posibil catalizator pentru sfârșitul “Iernii Cripto” și începutul unui nou ciclu de creștere. În acest articol, vom clarifica ce înseamnă halving-ul Bitcoin și vom arunca o privire asupra evenimentelor anterioare pentru a înțelege ce s-ar putea întâmpla după halving-ul din 2024.

După halving, recompensa pe care minerii o primesc pentru extragerea blocurilor de Bitcoin este redusă la jumătate. Aceste înjumătățiri sunt parte integrantă a structurii economice a Bitcoin și scad rata la care sunt create monede noi. Înjumătățirile au loc la fiecare patru ani, iar ultima va avea loc în 2140, când recompensa pentru un bloc va fi de doar 0.00000001 BTC.

Ultima înjumătățire a avut loc în mai 2020, reducând recompensa de la 12.5 BTC la 6.25 BTC. Istoric, halving-urile au fost urmate de piețe BULL și atingerea de noi maxime istorice (ATH). Datorită mai multor factori externi, înjumătățirea din 2024 va fi diferită de toate cele anterioare.

Înjumătățirea Bitcoin este un eveniment planificat în codul Bitcoin, care reduce recompensa pentru crearea unui bloc pe blockchain-ul Bitcoin la jumătate. Acest mecanism este parte a politicii monetare a Bitcoin și servește mai multe scopuri în ecosistemul său, cum ar fi controlul inflației și asigurarea unei oferte limitate.

Următoarea înjumătățire a Bitcoin este programată să aibă loc în aprilie 2024, cu estimări între 13 și 24 aprilie. Data exactă nu este fixă, deoarece evenimentul are loc la o înălțime specifică a blocului în blockchain-ul Bitcoin.

Privind la evenimentele anterioare de înjumătățire, putem observa că, de obicei, prețul Bitcoin crește în lunile care urmează evenimentului. Următoarea înjumătățire va avea loc în 2024, iar majoritatea estimărilor o plasează la mijlocul sau sfârșitul lunii aprilie. Evenimentele de înjumătățire vor continua până când toate cele 21 de milioane de Bitcoin vor fi emise.

În concluzie, înjumătățirea Bitcoin este o parte esențială a funcționării protocolului Bitcoin și, după cum cred mulți, o parte esențială a modului în care va ajuta la resetarea sistemului financiar global. Aceste evenimente de înjumătățire sunt setate să continue aproximativ la fiecare patru ani până când se vor opri în 2140. Analizând datele trecute, timpul pentru a cumpăra Bitcoin este în lunile care preced sau urmează imediat evenimentului de înjumătățire din 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.