Campanie iniţiată de Protecţia Copilului

Pentru a veni în sprijinul părinților sătmăreni care muncesc în străinătate și al persoanelor în grija cărora au rămas copiii, Directia de Asistenta Sociala derulează o campanie de informare și conștientizare în toate cartierele municipiului. 

Campania are rolul de a informa comunitatea privind procedura delegării temporare a autorității părintești prin transmiterea de materiale de informare, precum și prin recomandarea unor servicii de suport socio-educațional pentru copii și aparținători prin intermediul centrelor din subordinea Direcției de Asistență Socială.

Conform Legii nr. 272/21 iunie 2004 (republicată) privind protecția și promovarea drepturilor copilului, cu modificările și completările ulterioare, părinții care intenționează să plece la muncă în străinătate au obligația să notifice intenția cu cel puțin 40 de zile înainte de a părăsi țara Direcției de Asistență Socială. Anul trecut, în lege s-a introdus explicit posibilitatea inițierii procedurii de delegare temporară a autorității părintești de către părinții deja plecați la muncă peste hotare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.