37 de locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare

Din cei 260 de agenți economici contactați, 41 de agenți economici au fost prezenți la Bursa locurilor de munca de astazi și au oferit 335 de locuri de muncă din care 37 pentru studii superioare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt:

Industria prelucrătoare – 214 locuri de muncă (operator la prelucrarea maselor plastic, lăcătuș mecanic,operator la roboți industriali,inginer electronist transporturi telecomunicații, etc.)

Construcții  –  15  locuri de muncă ( dulgher, zidar ,zugrav, faianțor, macaragist).

Comerț – 13  locuri de muncă, vânzători,lucrător commercial,prezentator produse etc).

Alte domenii  –  93 locuri de muncă ( recepționer hotel,operator întroducere validare și prelucare date, dispecer,conducător auto, operator în producție, ospătar bucătar,asistent medical generalist etc).

La bursa au participat  720  de persoane in căutarea unui loc de muncă,din care 110 absolvenți și 14 persoane refugiate din Ucraina.

Dintre acestea 460 persoane au fost intervievate, și 263 persoane selectate în vederea încadrării, din care 46 absolvenți ( 4 absolvenți cu dizabilități)  și 5 persoane refugiate din Ucraina. La bursa au fost angajați 4 absovenți pe loc.

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat si oferta  locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul EURES  și oferta de formare profesională.

S-a organizat și un stand special de  Economie Socială unde s-au prezentat exemple de bune practici de către intreprinderea socială de inserție SC.Social Robotics Hub S.R.L.Prezentarea  s-a  numit –   Introducere în Robotică, este un hub de educație iSTEAM și aprofundează etape de cunoaștere fizică, electronica, explorarea robotului și rezolvarea autonomă.De asemenea au participat și Asociația Solidară Emmaus și Emmaus Integrare.

În cadrul bursei a fost prezentat și proiectul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) in care Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare este parteneră. Acest proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020:

  • eSPOR – Locuri de muncă pentru toți –  axa prioritară3 , Relația SPO cu angajatorii.

Prin intermediul proiectului se urmărește modernizarea și adaptarea structurilor Serviciului Public de Ocupare (SPO) de la nivel national și teritorial prin introducerea unor servicii/instrumente/sisteme/procedure/mecanisme, cu accent pe servicii de mediere a muncii modernizate.Rezultatul principal a proiectului este o Platformă Unică în care vor fi integrate toate serviciile dedicate clienților.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, a prezentat în cadrul bursei un stand special cu oferta educațională, iar 750 elevi  din clasele terminale care urmează să-și finalizeze studiile au participat la bursa pentru a se  informa  despre piața muncii.

AJOFM Satu Mare va răspunde cu promtitudine la orice solicitare a agenților economici de a organiza noi burse care să le permită acestora să-și gasească forța de muncă de care au nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.