Cu permisul de conducere fals la graniţă

Un cetățean ucrainean este cercetat de polițiștii de frontieră sătmăreni după ce la controlul de frontieră bărbatul a prezentat un permis de conducere fals, având însemnele autorităților ucrainene.

Miercuri, 25 octombrie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din România un cetățean ucrainean în vârstă de 42 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din țară, poliţiştii i-au solicitat celui aflat la volan și permisul de conducere. Bărbatul a prezentat un permis de conducere, aparent eliberat în aprilie 2014 de autoritățile din Ucraina, dar care nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui act autentic. Ucraineanul a declarat că, fiind în Germania, și-a pierdut permisul de conducere, dar nu se putea întoarce în țara natală pentru eliberarea unui nou document. Așa că a apelat la o persoană pe care a cunoscut-o în mediul on-line și care s-a recomandat ca fiind jurist, iar în schimbul sumei de 800 de euro poate să se ocupe de obținerea documentului de conducere. Cel aflat la volanul mașinii le-a spus că nu avea cunoștință despre faptul că acest document – pe care l-a prezentat la controlul de frontieră – nu este unul autentic.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.