Când vor cădea primii fulgi de nea ?

Temperaturile care sfidează toamna nu vor mai dura foarte mult, avertizează ANM. Ne pregătim de ploi puternice şi chiar fulgi de nea consistenţi.

Azi ne bucurăm de vremea deosebit de caldă pentru data din calendar, mai ales în sud și în est. Maximele vor atinge pragul unei zile de vară, în timp ce în nordul țării temperaturile vor începe să scadă. Meteorologii au anunțat cât mai ține vremea bună.

Specialiștii ANM au anunțat cât ne mai bucurăm de vremea frumoasă. Oana Păduraru, meteorolog ANM, a spus când vor cădea primele zăpezi în România din sezonul de iarnă 2023-2024.

„Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.

Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori”, a spus meteorologul.

Marți, 24 octombrie, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei în toată țara. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales în a doua parte a intervalului, va ploua în vestul și nordul țării și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și pe litoral.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.