Dezvelirea statuii pictorului Aurel Popp la Carei

Subprefectul Altfatter Tamas a participat astăzi la dezvelirea statuii marelui artist sătmărean Aurel Popp în municipiul Carei, alături de înalte fețe bisericești și oficialități județene și locale.

“Aurel Popp a fost și rămâne una din personalitățile marcante ale culturii sătmărene, născut pe meleagurile noastre acum aproape 150 de ani, cu o recunoaștere postumă relevantă atât la nivel local cât și național.

Liceul de artă din Satu Mare, care-i poartă numele, secția permanentă Aurel Popp din cadrul Muzeului de Artă Satu Mare, strada Aurel Popp unde se află și Atelierul memorial în municipiul Satu Mare, dar și expoziții retrospective la Cluj Napoca și Baia Mare sunt parte a recunoșterii valorii marelui artist.

Prin dezvelirea acestui bust, astăzi, în municipiul Carei, autoritățile administrației publice municipale confirmă angajamentul pentru păstrarea vie în memoria colectivă a valorilor sătmărene. Nu este întâmplătoare ideea aceasta, Aurel Popp s-a născut în Căuaș și și-a desăvârșit educația la Carei, tot aici a început și primele tușe artistice.

Transmit felicitări autorităților locale din municipiul Carei, domnului primar Eugen Kovacs pentru inițiativa amplasării acestei statui în memoria artistului Aurel Popp și pentru pentru că au confirmat, încă odată, că municipiul Carei este un pol important al culturii sătmărene.”-mesajul subprefectului Altfatter Tamas cu ocazia evenimentului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.