S-a dat interzis cărnii artificiale în România

Noua lege a cărnii nu va permite comercializarea cărnii produse în laborator în țara noastră. Normele apărute au și prevederi clare în ceea ce privește etichetarea produselor din carne.

În România, va fi complet interzisă comercializarea de carne artificială. Legea carnii a fost modificată astfel încât carnii produsă în laborator să nu o găsim în galantarele marilor magazine din țara noastră. Senatorii din comisia de agricultură au modificat marți Legea cărnii.

„În România încă mai creștem porci în bătătură și mâncăm cârnați”, au argumentat ei. „Suntem hărăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, mănâncă cârnați”, a declarat George Scarlat, președintele comisiei de agricultură din Senat, potrivit Pro TV.

Modificările legii se referă și la alte prevederi. Astfel, pentru produsele din raft, fie carne brută, fie mezeluri, comercianții trebuie să afișeze pe etichetă țara de proveniență. Senatorii spun că multe supermarketuri păcălesc oamenii. Ele au înscrisuri de genul „produs în România”. Sunt și produse care nu sunt 100% carne, dar pe etichetă scrie altceva.

Mai mult de atât, aleșii au propus ca și în meniurile restaurantelor, pizzeriilor și ale fast-food-urilor să fie scris de unde provine carnea pe care o folosesc.

Pentru cei care nu vor respecta regulile, amenzile pleacă de la 20.000 de lei. Dar până să fie aplicată, această lege trebuie să primească și votul în plenul celor două camere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.